Despre hemoroizi si prevenirea acestora

Hemoroizii sunt vene umflate gasite in anus si rect. Acestia sunt un fenomen comun, deoarece se estimeaza ca jumatate din toti oameni vor suferi de aceasta afectiune pana sau dupa varsta de 50 de ani. In functie de localizarea acestora, daca apar in interiorul rectului sau pe anus, sunt hemoroizi interni si hemoroizi externi.

medic-proctolog

Simptomele comune ale hemoroizilor includ senzatia de nodul pe rect sau pe anus, durere rectala si disconfort, mancarimi rectale si aparitia unei cantitati mici de sange pe scaun sau hartie igienica.

In cele mai multe cazuri, hemoroizii nu necesita urgent consultatie medicala. Insa, in cazul in care sunt simptome severe, sau vedeti orice semn de sange, va trebui sa solicitati o programare la un medic specialist.

Hemoroizii pot fi cauzati de o varietate de factori, inclusiv anumite conditii medicale si activitati ale stilului de viata. Stiind ceea ce cauzeaza aparitia hemoroizilor, puteti ajuta la prevenirea acestor probleme.

Constipatia poate contribui la dezvoltarea hemoroizilor in doua moduri: ca rezultat al presiunii de scaun pe rect si anus. Asadar, un stil de viata cat mai sanatos va fi cheia catre o viata indelungata si usoara.

Hemoroizii sunt afectiuni intalnite frecvent la femeile gravide. Schimbarile hormonale asociate cu sarcina, pot determina umflarea venelor in rect si anus. In cele din urma presiunea exercitata asupra rectului si anusului in timpul nasterii poate duce, de asemenea la aparitia hemoroizilor.

Din fericire, exista si cativa pasi simpli de auto-ingrijire, pe care ii puteti urma pentru a avea grija de rect si pentru a preveni problemele de hemoroizi. Majoritatea afectiunilor hemoroidale pot fi tratate cu modificari simple de dieta , insa sunt cazuri in care este nevoie de interventii chirurgicale sau alte tratamente.

Scopul procedurilor non-chirurgicale, este de a reduce sangele, astfel incat hemoroizii sa se micsoreze si sa dispara.

Indepartarea chirurgicala poate fi utilizata atunci cand este vorba de hemoroizi interni, prezenta mai multor hemoroizi mici sau atunci cand alte tratamente nu au controlat sangerarea. Uneori, o combinatie de tratamente este cel mai eficient mod de a trata aceste afectiuni.

Procedurile chirurgicale devin o optiune pentru tratarea hemoroizilor atunci cand tratamentul la domiciliu nu amelioreaza simptomele, sau in cazul in care acestea reapar frecvent. Daca ati suferit de afectiuni severe, o consultare cu un proctolog va stabili ce tratament este potrivit pentru simptomele pe care le aveti.

Participarea dvs, la acesta consultatie, cu mai multe cunostinte despre diferite tipuri de tratament va ajuta sa intelegeti mai bine ceea ce va recomanda medicul specialist. Pentru detalii, vizitati: http://www.tratamenthemoroizi.eu

Lasă un comentariu