Controleaza-ti greutatea, sanatatea, viata-Apa si importanta apei pentru sanatateDistribuitor autorizat Herbalife-Apa si importanta apei pentru sanatate
Google
WWW Plantele Vietii
Home | Contact | Rezultate | Oferte speciale | Oportunitate | Consultanta | Comenzi | Catalog
Plantele Vietii.ro
 

Slabire, sanatate, frumusete.

 

 

Apa si importanta apei pentru sanatate

Apa este izvorul vietii

Apa izvorul vietii

Apa este un un lichid incolor, fara gust, fara miros, este un compus hidrogenat al oxigenului. Cade din cer sub forma de ploaie si formeaza 3/4 din invelisul pamantului. (dictionarul explicativ al limbii romane.)

Apa se gaseste in organismul uman in urmatoarele proportii :80 % in sange, 90 % in creier si 70 % in tesuturi.

Zilnic oamenii pierd prin transpiratie, secretii naturale pana la 2,5 litrii de apa din organism, motiv pentru care este necesar sa ne completam rezervele pentru a asigura o buna functionare a sistemelor ce compun organismul cat si pantru a ne simti mai bine.

In conditiile in care tot mai multi oameni cunosc utilitatea apei, omul modern consuma mai putin de 4 pahare de apa pe zi in conditiile in care ar trebui sa consume minim 8 pahare cu apa potabila. Apa lichidul vital este adeseori inlocuit cu cafea, bauturi alcoolice sau nealcolice, prin folosirea carora organismul are nevoie de mai multa apa deoarece acestea determina eliminarea unei cantitati si mai mari din corp, cofeina si alcoolul avand actiune de deshidratare. Urmarea - aparitia problemelor de sanatate.

Apa este necesara in organism pentru o buna digestie, pentru functionarea rinichilor si ficatului, pentru eliminarea din organism a produselor toxice rezultate din metabolism, (toxinele) precum si pentru prevenirea constipatiei. Imbunatateste activitatea glandelor cu secretie interna, determinand functionarea eficienta a intregului organism.

Insuficienta apei in organism duce la scaderea imunitatii si prin urmare, la scaderea rezistentei la imbolnaviri.

ATENTIE! Setea nu reprezinta un indice al necesitatii de apa in organism, ci un semnal de alarma. Beti cel putin 1,5 litri de apa potabila pe zi si veti uita de boli pentru multa vreme.

Apa juta in reprimarea poftei de mancare, spasmelor de foame, si impiedica depunerea de grasime in cadrul unui metabolism activ. Cercetarile au aratat ca limitarea consumului de apa provoaca marirea depunerilor de grasime si invers. Rinichii nu pot sa functioneze normal fara o cantitate suficienta de apa. In acest caz o parte din sarcina lor revine ficatului. Ficatul are rolul de a transforma depunerile de grasime in energia necesara corpului. Daca ficatul preia o parte din sarcina rinichilor, atunci el lucreaza ineficient si prelucreaza mai putine grasimi care se depun in organism si sporesc greutatea corporala.

Oamenii predispusi la edeme incearca sa rezolve problema prin limitarea consumului de apa. Organismul percepe acest lucru drept o amenintare si incearca sa forteze pastrarea fiecarei picaturi prin acumularea acesteia in spatiul intracelular, fapt ce duce la inflamarea extremitatilor. Consumul substantelor diuretice aduce doar o usurare temporara. Solutia acestei probleme o reprezinta sa furnizam organismului exact ceea ce cauta, adica apa in cantitati mai mari. Organismul realizeaza faptul ca are apa suficienta si nu o mai stocheaza, apa fiind in acest fel eliberata.

1,5 - 2 litri de apa pe zi si grasimea se topeste. Apa este singurul si cel mai importamt catalizator in scaderea si mantinerea greutatii, in orice cura de slabire sau dieta.

Persoanele cu surplus de greutate trebuie sa consume mai multa apa decat cele slabe. chiar si 3 litri pe zi. Cu cat este mai mare greutatea cu atat este mai mare efortul metabolic. Apa ajuta la mentinerea tonusului muscular, oferindu-le muschilor proprietatea naturala de a se contracta prevenind deshidratarea. Ajuta deasemenea la evitarea atarnarii pielii, care urmeaza de obicei dupa o scadere brusca in greutate, deoarece celulele isi iau suficienta apa si pielea capata un aspect sanatos.

 

 

Hrana pentru slabire si sanatate